top of page

Blogg

Bedriftsdemokrati og medbestemmelse


velkommen til internseminar

Den 19. og 20. oktober hadde vi internseminar. Denne gangen ble det holdt på hotell 33

på Økern. Hotellet er et fantastisk eksempel på stilen vi kaller for brutalisme. Vi er så mange at vi må holde kurset to ganger. Det var i underkant av 100 deltagere begge dager. Det var første gang OPT møtes i sin helhet. Det var både spennende og litt utfordrende. Hovedtemaet på dette seminaret var bedriftsdemokrati og medbestemmelse.


Det første som skjedde etter at vi kom inn døra var at vi fikk utdelt navneskilt.Mange valgte å ta kollektiv transport til seminaret, men grunnet det uventede snøværet kom mange for sent. Det viktigste var jo at de fleste til slutt dukket opp.


OPT står for Oslo Produksjon og Tjenester. Siden vi har blitt en større bedrift, nå bestående av tre forskjellige bedrifter med flere avdelinger. Det er GOTT som har kommet med disse fagdagene.


Treavdelingen på GOTT hadde i forkant av seminaret fått i oppdrag å lage navneskilt til alle. Navneskiltene ble stablet oppå hverandre ut fra hvilke dager den enkelte skulle delta. Skiltene er runde og er laget av tre, noe som godt representerer vårt daglige arbeid.


Det var mange nye fjes og mye nytt å lære. Det var fint å møte nye folk og få nye impulser. Under korona har det jo ikke vært så mye av dette og det har vært lett å fastne i gamle synder. Det går ikke an å bli kjent med alle på en gang, men her hadde du muligheten til å få noen nye venner.

Her har du to gode venner og kollegaer.


Et av de nye fjesene vi fikk se i år er Marita. Hun er tilkallingsvikar på tekstilavdelingen på GOTT. I tillegg til dette jobber hun på Stoff og Stil og er kostymedesigner.


Det var oppmøte i auditoriet kl 09:00. Anne Kirsti ønsker oss velkommen.

Det første vi snakket om var arbeidsmiljø og hva vi kan gjøre for å løfte dagen til våre kollegaer. Her kom det mange fine forslag fra salen. Forslag som å si hei til dem du ser rundt deg og møte dine kollegaer med respekt. Det ble også nevnt at det er viktig å ta vare på de rundt seg, men husk at det ikke er så lett å ta vare på andre om du ikke tar vare på deg selv. Det er også lov å ha en dårlig dag og du kan ikke være bestevenn med alle. Du skal selv kunne være med på å påvirke din egen værdag. Derfor ble det nevnt at det er viktig å si i fra om man trenger nye utfordringer.


Lepro snakket om relasjoner. En person med en dårlig psykisk helse putter ofte på seg en maske fordi han eller hun ikke vill vise hvem de selv er. Dette kan være vanskelig for mange å snakke om. Agna-Merete var dagens tøffeste person. Hun snakket om sin relasjon til en hun i dag har valgt å kutte ut av sitt liv..


Den tøffeste mannen på gata eller den fineste dama i byen kan ha problemer med sine relasjoner. Det er derfor viktig å så ta vare på hverandre og huske på at man aldri vet hva som skjer bak lukkede dører. Dessverre for mange.

I løpet av dagen ble det passet på at vi fikk nok med pauser, noen på 10- 15 minutter, slik at de som trengte det fikk seg en pust i bakken. Heldige var vi også som fikk en times matpause. Til lunsj var det buffet med mange forskjellige salater, varm og kald mat, og til og med brus. Ja, et helt kakebord fikk vi også. Så det var ikke akkurat synd på oss.
Karin som er fagorganisert her hos oss og Magne fra avdeling 1 i Fellesforbundet holdt et innlegg om hvor viktig det noen ganger kan være å stå sammen . Etter dette fikk Karin ganske mange forespørsler fra ansatte som ønsket å fagorganisere seg.Ehtesham Ahmad som arbeider på avdeling Mustad og som tidligere arbeidet på GOTT holder foredrag om livslang læring.


Michael fra GOTT og Jens fra OPT snakker om infoskjermen. Infoskjermen er noe nytt som de startet med rundt jul 2020 og de er derfor fortsatt i en tilvenningsprosess. Det sies at de tar i mot all konstruktiv kritikk eller forslag til hva de kan gjøre bedre.


Det var en lang dag med mye info og ta inn . Folk var flinke som klarte å sitte stille så lenge. seminaret var vellykket. Så bør man huske på at det alltid er ting man kan gjøre bedre.


Det ble også avholdt en 30-års jubileumsmiddag etter selve seminaret. Her gjaldt det å holde tunga rett i munn. Det var mange folk og mye å holde styr på. Med så mange personer må man regne med at noen har en eller annen allergi eller at noen av de påmeldte kan være vegetarianere.

Menyen bestod av soppterte til forrett, kalv til hovedrett og crème brûlé til dessert. Mange synes at forretten var super god.


Takk for en fin dag med så mange flotte kollegaer!


Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page