top of page

Blogg

Kortreist mat?


Spiselig eller???

Nå som høsten har kommet og mørket faller på, er det en fin tid for mye. Gå en tur i skog og mark blant alle de fine fargene der finner du sikkert en sopp eller to. Ja du trenger ikke en gang gå lenger enn ut av døra for å finne den soppen du vil ha.

Det vokser sopp rett utenfor døra vår. På parkeringsplassen! Masse sopp vokser opp igjennom barken og de gule herlighetene kamufleres i det store bedet.

Soppen ligner veldig på kantareller, så denne fredagen har vi bestemt oss for å lage pasta med soppsaus, det blir kjempegodt! Når vi går ut for å plukke den blir vi veldig i tvil. Er det kantareller?

Sopp er sunt og godt. Man skal passe seg for hva man plukker. Noen sopper er giftige. Nå er ikke jeg noe soppekspert, men det vet jeg. Vår soppekspert er for tiden i London så denne soppen skal vi ikke bruke i fredagens lunsj. Denne grønne soppen ser veldig suspekt ut. Spiser vi den kan vi bli liggende syke. Da kan vi ende opp med at ingen kommer på jobb over helgen, og hva gjør vi da?

Denne gangen tok vi til takke med innkjøpt sopp. Vi brukte sjampinjong og shitakesopp. En god kraft i tillegg til krydring mye annet godt kan være noen av grunnene til at fredagens lunsj ble så smakfull.

Takk for maten!

Siste innlegg
Archive
bottom of page