top of page

Blogg

Opp i liminga

Tekst og foto: Elin Bernatek


Treavdelingen fikk inn et stort oppdrag fra BerryAlloc. Vi skal lage prøver av store deler av deres gulvsortiment. Dette er de platene kundene ser på når de er i byggevarehuset for å velge seg gulv. Vi skal også pakke prøvene i ferdige sett som så blir sendt ut til butikkene. Det er et prosjekt som både er arbeidskrevende og som krever nøyaktighet, både med tanke på håndverk og logistikk.

Remy er skjefen i kjelleren. Han lærer opp Andreas i denne prosessen. Laminatgulvet blir limt på tynne MDF-plater her nede i kjelleren, det har vært litt av en utfordring. Disse gulvprøvene leveres ut til forskjellige butikker, Remy er usikker på hvilke.

Når jeg spør Andreas om hvordan dette har vært, sier han at det har vært gøy. Særlig ettersom Andreas er en person som ønsker å lære seg nye ting. Når man Lærer seg noe nytt, og det er første gang mann utfører en jobb, er det ikke rart om man gjør en feil eller at man trenger litt hjelp.


«Det tar nok ikke lang tid før han klarer det helt på egenhånd», sier Remy. Andreas sier at det har vært gøy å lære seg noe nytt, særlig siden deler av dette oppdraget blir utført i nye omgivelser.

"Vi er er jo så vant til å stå oppe på verkstedet i sollys, men noen ganger er det veldig deilig å gjemme seg litt i kjelleren også. Lufta her nede er tettere, men man får likevel mer plass og tid til å tenke. Det er ikke så mye dagslys her, men det blir man vant til det etter hvert, man får med andre ord et annet inntrykk av arbeidsplassen", forteller gutta.


Plutselig oppdager de at det er tomt for lim. Andreas fikk da spørsmål om hva de gjør når slikt skjer - han ble da litt usikker, men etter litt tenketid kom han på at det jo bare var å dra i butikken, da lo vi godt.

Det har vært en utfordring å jobbe med disse gulvprøvene, men en utfordring stopper ikke oss.

Gulv prøvene settes sammen av flere større og mindre biter. Før vi setter dem sammen blir de kappet på saga oppe på verkstedet.

Andreas sier at det vanskeligste er å å få ting kant i kant. Prøvene må være presise og perfekte og det krever litt av oss her nede i kjelleren. «Man gjør seg mange nye og spennende erfaringer også når man jobber på lageret», forteller Andreas videre.

De skal lage hele 10 forskjellige parkettprøver. 30 av hver variant. Her trengs det mer arbeidskraft enn bare de to som nå er fortalt om. Karin sier til meg at hun også har vært med gutta ned i kjelleren. I tillegg har hun vært med på en stor del av kappingen av prøvene. Når Remy ikke har vært der, er det Karin som har tatt over.

En av de mange gulvprøvene de lager kalles fiskebeinsparkett. Som navnet tilsier ser de ut som fiskebein. Luca driver med det Disse trenger man tålmodighet og nøyaktighet for å kunne drive med. Han står oppe i lyset på verkstedet. Her er konsentrasjon en essensiell del av jobben.


«Mats er blir skrytt mye av sånn "off the record". Vi vet at Mats ikke er så glad i skryt, men litt skryt må han tåle fordi han lar oss prøve og feile uten å gi oss for mye kjeft. I tillegg rettleder han oss på veien. Han har vært en slags veileder under denne prosessen.»


Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page