Grønt er skjønt
- Lars Sevatdal
- 16. mai
- 1 min lesing
Tekst Bugra Kilic og Elin Bernatek Foto Elin Bernatek

Hver mandag har to av våre ansatte i oppgave å kjøpe frukt og grønt. Dette blir gjort som et helsemessig forebyggende tiltak. Det har vært mange utskiftninger i hvem som kjøper frukt og grønt, det har vært ansatte fra tekstilavdelingen og treavdelingen. I dag er det Aleksander og Christian fra treavdelingen som har dette i oppgave.

Farger er essensielt for matlysten, når du har frukt og grønt på tallerkenen spiser du mer uten å legge merke til det. Her på GOTT blir det kjøpt inn cherrytomater, agurk, salat og paprika som blir skåret opp og lagt på et fat. Da er det fritt fram for å pimpe opp matpakka. Det blir også kjøpt inn en god mengde frukt som bananer, epler, pærer, appelsiner og mandariner. Visste du at en rød paprika har fire ganger så mye C-vitamin som appelsin? Det er vitenskapelig bevist at det er lettere å få i seg frukt og grønt hvis det er skåret opp. For å ta vare på din egen helse bør du spise frukt og grønt hver dag.

I dag er det anbefalt få i seg åtte frukt og grønt per dag. Det kan være et vanskelig mål og nå. Om du får i deg fem er dette også greit. Vi er så heldige at vi får grønnsaker til lunsj hver dag.
Det er selvsagt viktig at maten smaker godt, men hvordan den er anrettet eller hvordan det ser ut har også noe og si. Når maten ser bra ut og i tillegg er sunn er det lettere å få i seg riktig mat!
Comments