top of page

Blogg

#Kuttplast

Tekst og foto: Elin Bernatek


Hver enkelt nordmann kaster i dag 101 kg plast i året. Dette er alt for mye! Denne gangen heter kunden vår Smallmatters AS, mens prosjektet blir kalt «kutt plasten». Vi skal i samarbeid med søm-avdelingen på OPT lage 1356 nett. Bare her på GOTT skal vi lage 400 stykker.

Smallmatters AS er et firma som har som et mål å gjenbruke tekstiler fra hoteller og restauranter, som ellers ville blitt kastet. Til «#kuttplast» prosjektet blir det brukt hvite duker.


Vi skal sy skittentøyposer til barnehager i Oslo, slik at folk slipper å dra med seg alt for mye unødvendig plast. Disse nettene skal erstatte plastposer.

Posene er laget av er bomull. Materialet kommer til oss ferdig kuttet og klare til å sys. Vi begynner med å klippe hankene som er trykket med #kuttplast. Bitene blir spent fast i et hjelpemiddel og deretter blir de kuttet. Her er det viktig med nøyaktighet slik at alle reimene blir like. På posene vil det være to reimer på 61 cm, som tilslutt blir til hanker.

Reimene festes samtidig som materialet blir overlocket, sidesømmer med logotagg sys og tilslutt sys toppsømmen. Her ser du Aud som er en av mange flinke folk som driver med dette prosjektet. Inne i posen blir det sydd inn en vaskeanvisning. Etter at nettene er sydd blir de fraktet tilbake til OPT for å få Oslo kommune-logo trykket på seg.

Anette Boman sier at Smallmatters AS er en ekstra morsom kunde å jobbe for siden vi er over gjennomsnittet opptatt av gjenbruk.Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page