top of page

Blogg

Fra strek til design

Tekst og foto: Elin Bernatek


Vi har hatt NITJA som kunde ca 15 år. Denne gangen har vi fått i oppdrag å lage podier og sokler til Edda Gimnes sin første separat-utstilling. Dette er et stort oppdrag som vi har gledet oss til å ta fatt på.


Vi har laget et 9,5 meter langt og 1 meter bred "runway" i tillegg til to store halvsirkelformede podier til en utstilling som åpnet i april. Det var 15 år siden vi fikk det første oppdraget fra det som den gang het Akershus kunstsenter, nå NITJA, som kunde. Det har vært et veldig spennende samarbeid der vi har laget alt fra enkle sokler til store kunstverk. De har tydeligvis vært fornøyd med det arbeidet vi har gjort og har kommet tilbake med stadig nye og utfordrende oppgaver.


Da jeg spør Agnete, det er vel ikke akkurat små ting dere leverer når dere leverer til NITJA?

Da svarer hun meg at konstruksjonene nok er ganske så mye større enn det vi vanligvis driver med, derfor har vi også fått låne et stort lager nede i kjelleren fordi podiene ikke får plass på verkstedet.


Når jeg spør Agnete hvor mange som har vært med på dette prosjektet sier hun at det er så og si alle sammen på verkstedet. Dette er et stort prosjekt som krever at folka våre samarbeider.


Det som er ekstra gøy med oppdragene for NITJA, er at vi blir bedt på omvisning når alt er ferdig og levert. Der blir vi alltid tatt godt i mot og får en egen guide som forteller om utstillingen. Slik sett lærer vi også mye om moderne kunst i tillegg til at vi får gode og utfordrende arbeidsoppgaver.


Edda Gimnes er en norsk designer. Hun er bare 28 år, men ifølge New York Times er hun en og se opp for. Edda Gimnes tegner som hun selv sier med feil hånd. Målet hennes er å kunne skape et lekent og levende univers (hentet fra nett). Utstillingens navn er "Fra strek til design". Hun har blant annet designet klær for Lady Gaga og Cardi B. Hennes kreasjoner har fascinert en hel moteverden.

Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page