top of page

Blogg

Verdens kuleste dag


Christian beundrer stemplet med Urnesløven.

Dette er en dag der barn skal kunne utfolde seg fritt, og få utløp for litt av sin energi. Vi har fått i oppdrag å lage 400 tunikaer og 600 skjold som Fortidsminneforeningen skal dele ut i løpet av arrangementet.

Når vi gjør dette er det viktig å holde tunga rett i munnen. Tunikaene består av 2 skulderputer, et forstykke, et bakstykke og fire bånd. Tunikaene blir sydd sammen trinn for trinn av arbeidstakerne på tekstilavdelingen. Alle jobber på spreng for å bli ferdig til fristen den 1 september. Etter heroisk innsats er de nå ferdig med 270 tunikaer. Anette sier at hun liker å ha litt slingringsmonn i tilfelle noe skulle skje.

Treavdelingen står for utforming, snekring og produksjon av skjoldene. Det som er litt uvanlig denne gangen er at arbeiderene har stått nede og grunnet, altså malt finerplatene før de er blitt frest på en datastyrt fres (CNC-fres). Logoen til fortidsminneforeningen blir gravert inn med laser til slutt .

Både skjold og tunikaer vil bli delt ut gratis og vi lager også stempler slik at barna selv kan trykke sine kjennetegn på utstyret.. Det blir laget 4 forskjellige trykk, slik at barna kan velge selv. Blant disse er Urnesløven (som også er foreningens logo) og en fransk lilje.

Dette oppdraget har vi fått av Fortidsminneforeningen, det er en forening som jobber for bevaring av gamle hus og bygninger som har betyd mye for Norges historie. Foreningen ble startet i 1844

Sparebankstiftelsen DNB synes at også barn og unge har godt av å oppleve noe, nytt, moro og spennende. Denne dagen vil du forhåpentlig holde deg aktiv i flere timer, uten for mye om og men. Dette kan bli en lærerik dag, bade for små og store.

Mer om Verdens Kuleste Dag finner du her:

https://www.facebook.com/verdenskulestedag/?fref=ts mens du kan lese mer om

Fortidsminneforeningen her:

https://www.fortidsminneforeningen.no/

Siste innlegg
Archive
bottom of page