top of page

Blogg

Karin ved veven


Karin Fredrikke Steen har vevet i 7,5 år. Nå ønsker hun å veve andre ting enn filleryer. Karin har vevet ca. 100 filleryer. Prosessen er lang, og det krever mye tråd og tid. Etter lang tid med bare Karin bak veven, er det nå tide at andre også for sjansen. Har du noen tips eller triks når du skal veve har Karin sikkert et tips eller to og låne bort. Hun kan det meste innenfor vev.

Karin har jobbet her i 8 år. Selv sier hun at hun begynte å veve for 7,5 år siden. Mange har mødre og bestemødre som har vevet. Dette kan være en grunn til at de fleste starter med vev. I Karins tilfelle sitert ord rett; Nei det ble bare sånn. Et spørsmål jeg har er hvorfor tror du så mange kommer til deg når det gjelder vev? Da svarer hun – nei det er vel fordi jeg rygger unna når jeg skal, vet hva det går ut på og hvor mye jobb det er. jeg gjør jobben min når den skal gjøres. Stort sett vever jeg ca. en meter om dagen, men det er de dagene jeg ikke har andre ting å henge fingrene mine i.

Det å veve er en lang prosess, vi bruker ofte gammelt sengetøy eller slitte klær som kunder kommer med. Dette rives i remser og blir sydd sammen i en unik rekkefølge. Før jeg kan begynne å veve må veven sveipes. Dette er en lang og krevende prosess, som krever mye av mange.

Karin har også gått på flere forskjellige vevkurs. - For å bli bedre på det hun gjør, og for å utvikle seg og for å se sine egne kunnskaper i perspektiv. Joyce kom fram til at jeg har vevet ca. 100 filleryer. Nå ønsker Karin å utfordre seg selv. Da spør jeg – Hva vil du aller helst veve? Hun sier da at hun ville veve babytepper og skjerf.

Vi prøver jo å lære opp andre på tekstilavdelingen. Karin har lenge vert den eneste som vever på tekstilavdelingen. Nå vil hun bruke sine kunnskaper for å hjelpe andre slik at de kan bli like flinke som det hun er.

Ønsker folk å kjøpe filleryer har vi en hjemmeside der det ligger bilder av ryene. Når du ringer og bestiller kan du selv velge fargesammensetning, lengde og bredde. Enhver fillerye blir forskjellig. En grunn til dette er fargesammensetningen i nøstene. Hvilke nøster skal til hvilke ryer aner vi ikke før de blir satt sammen sier Karin.

Hvis du har lyst til å starte med vev så er det alltid bra å ha noe å strekke seg etter. Spør gjerne Karin om råd og tips hvis du er i villrede. Alle som ønsker å veve kan.

Ønsker du å bestille filleryer, finner du kontakt info på nettsiden vår gott.no. her kan du også se eksempelet på våre fille ryer adressen vår er Haslevollen 3 H. TLF 45607051. Ellers kan du også ringe 22348410.

Siste innlegg
Archive
bottom of page