top of page

Blogg

You'll never walk alone

Tekst og foto Elin Bernatek

Til alle de som ikke kjenner meg så godt, heter jeg Henrik og er 46 år gammel.

Jeg er den nye sjefen til Oslo produksjon og tjenester. Det er ikke lenge siden jeg ble varm i skjorta i sjefsstolen. jeg tok over etter Anne Kirsti den 1.09 i år. Jeg bor i Oslo sammen min kone, våre to jenter, en katt og en hund. Jeg er ekstremt fotballinteressert, men selv spiller jeg innebandy. Mine to favorittlag er Vålerenga og Liverpool. For meg er det viktig at jeg følger opp barna mine i alle aktivitetene de driver med.

Jeg spør hvor mange år han har jobbet i OPT? da svarer han:


Før jeg begynte i OPT jobbet jeg i DNB i ca. 20 år. Nå har jeg jobbet i OPT i 4 år. Jeg ønsker å være en inkluderende leder som ser alle, slik at alle kan ha muligheten til å påvirke sin egen hverdag. Nå som koronaen er på hell ønsker jeg å være mer ute på de andre bedriftene, slik som jeg er her på GOTT i dag. Jeg har jo også kontor på Økern der hvor OPT har sin faste base.

Hva slags stilling hadde du før du ble leder for hele OPT?

Da var jeg HR ansvarlig, og så hadde jeg ansvaret for folk som gikk på VTA-tiltaket.


Hva vil det si å være HR ansvarlig?

HR står for Human Resources. Jeg har ansvaret for at arbeidsmiljølovens retningslinjer blir overholdt, samtidig har jeg ansvar for at de ansattes rettigheter blir ivaretatt, og at de faktisk

kommer på jobb når de skal hvis de ikke er syke da, ler Henrik. I tillegg er det viktig at vi overholder de reglene vi får fra NAV.


Du er liksom jobbens Politimester Bastian, med unntak av at man ikke kan gjøre helt som man vil. Man må jo forholde seg til sine arbeidsregler, påstår jeg. Den sammenligningen liker jeg veldig godt sier Henrik. Jeg bryr meg virkelig om alle i OPT, og jeg vil at alle skal ha det bra når de kommer på jobb.

Her i OPT har vi ganske mange forskjellige avdelinger med mange forskjellige mennesker, og alle har sine egne utfordringer. Så her fokuserer vi på å gi muligheter ut i fra personens ønsker og forutsetninger.


Jeg spør Henrik om hva som er hans verste egenskap her på jobb? Da svarer han

Jeg kan bli veldig utålmodig til tider. Så tar jeg ofte på meg mer enn en oppgave av gangen slik at jeg ikke skal bli arbeidsløs. Jeg er ikke så flink til å ikke ha noe å gjøre da blir jeg litt rastløs.

For å prøve å være litt morsom spør jeg han om han noen gang har vært for sen på jobb selv? Han svarer: Siden jeg har hund må jeg gå tur med hunden tidlig hver dag men, ja det har sikkert skjedd meg en eller to ganger. Når det skjer er det ikke gøy. Man går rundt å føler at man er sløv og at man ikke helt klarer å gjøre jobben sin så bra som man hadde ønsket, sier han.

Heldigvis er det slik at jeg kan sitte litt å jobbe etter endt arbeidstid.

Som leder for et så stort konsern har man mye å gjøre og mye og føre. Han går direkte fra møte med meg til et nytt møte.

Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page