top of page

Blogg

Verdens beste jobb

tekst og foto Elin Bernatek


Når jeg kommer inn på kontoret til Anne Kirsti i Melhus, føler jeg meg nesten som hjemme.

Her var det mulig å ta det med ro på sofaen, bare kose seg i en lenestol eller sitte å jobbe på kontoret. Hele rommet er gjennomført i grå, grønt og blått. Ganske avslappende faktisk.Det er med et tungt hjerte at Anne Kirsti nå takker for seg i Oslo Produksjon og tjenester.

Hun sier selv «Jeg startet 1.9 2010, så når jeg slutter så har jeg vært her i akkurat 12 år.» Hun ble ansatt som administrerende direktør, så her har hun bare vært i ledelsen. Men hun har jo hatt mange jobber før hun kom hit og legger til at hun har vært leder i ca. 15 år før hun startet her. Før det jobbet hun som vanlig på en avdeling på gulvet, så jeg har på en måte jobbet meg oppover forteller hun.


Vi er nå et fusjonert konsern med mange bein å stå på. Noen synes denne fusjoneringen har vært spennende og utfordrende, mens andre synes vel kanskje det har vært litt skummelt. Men jeg synes alle har gjort sitt beste. Det eneste jeg syns var litt dumt er at vi fikk en pandemi midt oppi hele fusjoneringen, slik at vi ikke fikk gjort ulike ting som jeg ønsker vi kunne ha fått til . Nå når det er åpnet igjen kan vi jo få til så mye mer, håper hun på også har vi jo mulighet til å bli kjent med så mange flere folk i de nye avdelingene.


OPT er veldig spesielt fordi vi driver med så mye forskjellig. Her finner du alt fra bilpleie til søm, fra gardiner til vaskeri, trearbeid og gjenvinning. Så det er mye å holde styr på, det skal jeg innrømme. Det er litt vanskelig å henge med på så mange områder av gangen, men samtidig som det gjør det morsomt og spennende også.Jeg spør henne om hva slags erfaring hun tar med seg til den nye jobben. «Det er et vanskelig spørsmål og det er så mye jeg kunne ha sagt. Jeg har jobbet her i 12 år. Jeg har lært mye om menneskene rundt meg og det jeg tror jeg kommer til å ta med meg mest med hele OPT er arbeidsgleden.»


Anne Kirsti forlater nå OPT for å følge en drøm. Hun sier, «Jeg vil prøve å drive mitt eget hotell og det har jeg lyst til å gjøre før jeg blir for gammel.» Hva vil du synes er for gammelt da, spør jeg henne. Da ler hun og sier, «nei, nå er jeg 57 også skal jeg sikkert jobbe i ti år til. Det er ganske slitsomt å drive hotell. Det å drive hotell er jo en jobb jeg egentlig ikke kan helt. Det blir både moro, utfordrende og slitsomt, for man skal tidlig opp og seint i seng.»


Hva vil bli den største forskjellen?

Mens dette er en bedrift med mange mennesker og masse som skjer, vil hotellet bli mye mindre. Hotellet består av bare 12 hotellrom forhåpentligvis kommer det mange gjester da. Det som er mer eller mindre likt er at det dreier seg om mennesker og det å sørge for at folka rundt meg har det bra! Hotellet ligger 45 minutter fra Oslo og 25 minutter fra Gardermoen. det er ikke så langt så det er bare å komme og hilse på.


«Det er lett å svare på hva jeg kommer til å savne mest med Oslo Produksjon og Tjenester, for det er folka, alle de fine folka!»

Vet dere nå hvem som blir den nye lederen I O.P.T? Ja, nå vet vi det! Det blir Henrik og det tror jeg kommer til å bli kjempefint. Henrik kjenner bedriften og vet hva vi står for. Det er en stor bedrift og derfor mye å sette seg inn i.

Jeg spør Anne Kirsti om det er noen situasjoner hun husker ekstra godt fra OPT. Da svarer hun, det var et bra spørsmål som er vanskelig å svare på! Det har vært så mange situasjoner på de 12 årene jeg har jobbet her, og som sagt skjer det noe hver dag. Jeg synes det er ekstra moro når vi inngår et samarbeid med nye bedrifter. Det er ekstra gøy med samarbeidene med de store bedriftene, slik som Nordsirk og Mustad, og stadig vekk inngår vi nye avtaler.

Det blir rart å slutte i OPT, Men jeg håper jeg kommer innom en gang i blant sier hun. Jeg kan ikke nekte for at det kommer en tåre eller to den dagen jeg slutter. Jeg er jo så glad i alle sammen.

Anne Kirsti kommer til å bli savnet av mange inkludert meg selv, vi sier ikke hadet, vi ser heller på gjensyn! Vi ønsker Anne Kirsti lykke til videre og ikke glem at dørene våre alltid er åpne!
Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page