top of page

Blogg

Velkommen til den kreative verden


Tekst og Foto Elin Bernatek


Det finnes mange måter å være kreativ på. Du kan tegne, du kan male og du kan ta bilder. Vi har fått nye morsomme segl med mye rart på fra Hadeland glassverk. Noen av seglene er fra Øysteins blyant. Disse seglene skal bli til handlenett.

Her må man holde tunga rett i munn. Det er mange forskjellige deler av disse seglene som skal bli til handlenett til slutt. Prosessen er lang og har mange forskjellige komponenter. Det blir utført flere operasjoner. En viktig del av denne prosessen er å samarbeide. Dette er et gjenbruks prosjekt.

Vi hentet seglene på Hadeland glassverk på Jevnaker. Når vi får disse seglene er de store. De blir deretter delt opp i håndterbare størrelser før seglene blir tatt med innendørs. Her blir de tegnet, klippet og vasket i vaskemaskinen på 40 grader.

Det blir nålet og sydd toppdeler. Når alle delene er ferdig blir de sydd sammen søm for søm på symaskinen. En av våre ansatte bruker en oransje kontrast trå når han syr.

Det blir målt og nålet hanker med fargerike knappenåler før det blir sydd sidesømmer med GOTT tagger i sidene. De som er nålet og de som ikke er nålet blir adskilt slik at det ikke skal bli rot i systemet. Til slutt blir de vrengt og kontrollert.

Handlenettene er laget av en type stoff vi kaller mesh. Mange av nettene vi lager går tilbake til kunden der vi fikk seilene fra, noen selges på butikken Skaperverket og noen kan du kjøpe her.

Vi synes dette er en veldig flott måte å lage marchandise på; gjenbruke bannere fra et arrangement til merchandise på det neste. Hvis dette høres interessant ut er det bare å ta kontakt.

                


Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page