top of page

Blogg

Tre, kunst og håndverk

Tekst og Foto Elin Bernatek


Vi ønsker Luca velkommen! Luca skal i første rekke hospitere her i fire uker for deretter å bli treavdelingens første lærekandidat. Han skal gå i lære hos Jon, og være her i to år. Han er 20 år og er født og oppvokst i Norge.

Jeg spør han hva han liker å gjøre på fritiden. Han sier at han liker å ta vare på helsa si. Han er også glad i å trene og holde seg i form. Han sier han er mest glad i å sykle.


Vi går over til intervjuets egentlige formål. «Når begynte du her på GOTT? . Jeg begynte her på GOTT etter at jeg sluttet på Munch VGS som møbelsnekker-student. Nå er han her hos oss på GOTT som lærekandidat for å bli møbelsnekker.


"Hvordan er det å være den første lærekandidaten på treavdelingen?"

"Det er nytt" sier Luca, og fortsetter med å si at han har vært mye borti design og kunst og at han har mye erfaring med tegning og bruk av hendene. Han har jobbet som snekker, kunstner, og imponerer mye med sine ferdigheter innen realistisk og komplisert tegning av mennesker og dyr. Han virker som en nøyaktig og fokusert person.


Hvorfor vil du bli møbelsnekker?

"Det som motiverte meg var design, evne og teknikk. Jeg tror også det er nyttig å bruke egen kompetanse."


Jeg spør han om han liker seg her. «Veldig godt» svarer Luca.


Jeg følger opp spørsmålet med å spørre om hva han ønsker å oppnå etter at han har fått fagbrevet. "Da vil jeg bli faglært og vil gå til det neste nivået for å bli en bedre snekker, samt bli mer kunstnerisk og satt mer pris på for det arbeidet jeg utfører".


Tror du de som jobber på treavdelingen liker deg? "Kanskje ikke som venn, men som en arbeider som alltid er glad og fornøyd og respekter de ansatte og har omtanke for sine medarbeidere."

Her på GOTT skal han ta kompetansebevis i møbelsnekker faget. Et kompetansebevis er nesten det samme som et fagbrev. Det man skal kunne skal man kunne like godt som hvis det hadde vært et vanlig fagbrev.
Comentários


Siste innlegg
Archive
bottom of page