top of page

Blogg

Ta vare -våren er på vei

Når dagene blir tunge og vanskelige er det viktig å stå sammen. Det har kanskje aldri vært viktigere å vise at man bryr seg om og er glad i kolleger, familie og venner. Nå går Oslo inn i fjerde måneden med strenge smittevernstiltak, og det kan føles kjipt og leit. Noe jeg selv har gjort for å føle meg litt bedre, er å smile til meg selv i speilet en gang om dagen og si noen positive ord.

Smittevern er viktig, og det å holde distanse til hverandre er vel kanskje en av de tingene som gjør ting litt ekstra vanskelig for mange. Men der er vi forskjellige, for noen er det ikke så store ulempene mens for andre raser verden mer eller mindre sammen. Det at denne situasjonen har vart så lenge har også gjort det ekstra vanskelig for mange.

Noen vil sitte inne over lengre tid og dermed kutte kontakten med hele omverden. For mange er det kjedelig og bare sitte å stirre inn i husets fire vegger mens andre ikke bryr seg og synes bare det er deilig avslappende å være hjemme, ligge på sofaen å se på tv. Fordi det er umulig å ha eller gå på besøk, møtes mange over nettbaserte møteplasser som Zoom og Teams. Disse digitale møteplassene brukes mye i jobbsammenheng men kan også brukes til private møter. Denne muligheten har nok hjulpet mange gjennom denne tiden.

Vi skal nå - etter et års opphold begynne med månedens tema igjen. Denne måneden vil vi fokusere litt ekstra på det å ta vare på hverandre og det å kanskje bry seg litt ekstra eller å si hei når noen går forbi. Det som kan være litt av utfordringen her er at det er første gang vi har opplevd å være i en slik situasjon, men likevel vet vi mer denne runden enn da de første tiltakene kom forrige mars.

Noe vi kan se positivt på og som gjør meg spesielt glad, er at sola skinner og vårfølelsen er på plass. Selv om den kom nokså tidlig, så kan jeg ikke gjøre annet enn å smile av tanken. Fuglene kvitrer, og man kan se at folk spirer til liv igjen. Vi er litt som planter, med lys, vann og kjærlighet har vi det bra.

Commentaires


Siste innlegg
Archive
bottom of page