top of page

Blogg

Stilmessig overdådig

Endelig er dagen her! Vi skal alle på utstilling på NITJA i Lillestrøm. Utstillingen heter fra Strek til design. De som er opptatt av design, stoff og materialer bør absolutt dra en tur.

For det meste er det treavdelingen som har fått disse oppdragene, men tekstilavdelingen har også tidligere vært med på å lage noen røde puter. Til denne utstillingen har vi laget et 9,5 meter langt podium og mye, mye mer.

Noen tok toget mens andre kjørte bil. Endelig er vi på vei til NITJA samtidskunstmuseet i Lillestrøm. Dette er noe vi har sett frem til lenge, og nå gleder vi oss til å se denne utstillingen som det har vært så mye snakk om.

Dette er Edda Gimnes sin første separatutstilling. Hun har gått på London College of Fashion, og det sies at hun ikke er så glad i å sy, men at hun har en type monteringsteknikk. Som en motvekt til perfeksjonismen, tegner hun med venstre hånd. Dette gjør hun for å skape et naivt og grafisk uttrykk. Hun har også utviklet en leken strek i kombinasjon med en utforskende formsans blir det sagt.

Skal jeg snakke for meg selv fra da jeg kom inn i rommet, så hadde jeg nesten lyst på hvert eneste nydelige plagg. Om jeg ikke tar feil, så var det mange av våre kvinnelige kollegaer som fikk litt store øyne og tenkte akkurat det samme som meg. Vi fikk også streng beskjed om å ikke røre kunstutstillingen. Vår guide Tor Arne nevner at kunstneren skisserer sine egne plagg før hun setter de ut i live. det var for de fleste som å gå inn i et drømme walking closet.Etter at podiene ble montert der de skulle ble de malt i blått, hvit og rosa. Denne jobben var det ikke vi som sto for. Det er ikke alle som blir bedt opp på boller, kaffe og brus etter en slik kunstutstilling. Kanskje vi var så heldige fordi vi har vært med på å lage en såpass stor del av utstillingen?


En del av utstillingen besto av masse fine tegninger laget av ungdommer som går i 7. klasse.

Disse tegningene ble trykket på en type tekstil og designet som en kappe.


Her var det mange flinke tegnere som man kan se har en fremtid innenfor kunst.

Hozzászólások


Siste innlegg
Archive
bottom of page