top of page

Blogg

Sømmer og seigmenn

Tekst og foto Elin Bernatek


I år som i fjor, har vi fått i oppdrag å lage goodie-bags for Designers Saturday. Tekstilavdelingen på GOTT skal sy, klippe og skjære 750 av disse før niende september. En dag kom det mange forskjellige stoffer i alle regnbuens farger rullende inn på GOTT. Alle stoffene er av ull og blir til vanlig brukt til møbeltapetsering.


Det første som måtte gjøres var å skjære eller klippe stoffet med en maskin. Anette som er avdelingsleder på tekstilavdelingen var med på å skjære de første stoffene. Hun var også nysgjerrig på hvordan stoffene så ut. Bagene blir laget i forskjellige farger. Denne gangen fikk vi stoffer som mange synes er finere på vrangen enn på retten, men vi måtte likevel bruke retten slik at ikke alle trådene skulle vikle seg inn i hverandre og sømmene løsne. For da blir det jo bare kaos.

Det sies at venter man på at noe skal gå galt, gjør det også ofte det. Det var det som skjedde da Aud skulle sy bag nummer 100. For når hun var helt ferdig og stolt som ei høne merket hun at hun hadde sydd på båndet feil vei. Da måtte hun sy hele greia om igjen. Ja, ja det er lov å gjøre en feil av og til. Ingen er feilfrie.

Også andre har vært med på å sy disse sømmene. Noen av dem er Munazzah, Michael og Bilal. Først skulle stoffet overlockes, så skulle delene sys sammen. Senere ble det påsydd tagger og det ble klippet bånd i en fastsatt størrelse.


Disse båndene er i forskjellige farger, som militærgrønn, mørkebrun, hvit og lyseblå. Vi har en mal som gjør at disse klippes i like lengder. Dette er viktig i forhold til bagens utseende og design. Det er blant annet Anders som klipper disse båndene. Her måler han om det er rett.


Da vi nådde 100 goodie-bager stod det en beskjed til alle de flinke medarbeiderne på tekstil at de skulle feire med seigmenn. Da ble det full fest, men det er bare å stå på. Vi er ikke ferdige enda.
Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page