top of page

Blogg

Politimester Bastian

Petronella begynte ikke på OPT før 2 januar, men hun var så nysgjerrig at hun dukket opp allerede på vårt julebord i 2022.

Hils på Petronella! Hun er OPT sin ny HR-ansvarlig. Som HR sjef står jeg ansvarlig for at personalet i bedriften jeg jobber for skal ha det bra og at de får en så hyggelig dag på jobb som mulig. En HR ansvarlig har også ansvar for helse, miljø og sikkerhet. I tillegg har jeg ansvar for lønning og skjema-håndtering, sier hun. Jeg skal passe på at alt går riktig for seg. Som det heter i sangen: "Jeg går omkring og passer på at alle har det bra, for det synes jeg at alle burde ha."


Petronella tar nå over etter Henrik da han har blitt sjef for hele OPT.

Hun sier til meg at; "Jeg har hovedkontor på Økern, men jeg liker å være ute på de andre avdelingene."


Videre spør jeg henne om hun vil fortelle litt mer om seg selv?

"Jeg er svensk og kommer fra en liten by utenfor Vesterås som heter Morgongåva. Jeg flyttet til Norge for 16 år siden og har bodd de siste 6 årene i Sylling i Lier. Der bor jeg sammen med min samboer og våre to barn." Deretter spør jeg hva slags jobb-bakgrunn hun har?

"Nå er jeg jo deres HR ansvarlige, men i bunn og grunn er jeg lærer og jeg underviste blant annet i media og etikk og samfunnsfag". Da måtte jeg bare spørre henne hvordan hun gikk fra å være lærer til å bli HR ansvarlig. Det er to ganske like yrker egentlig selv om det ikke høres slik ut, sier hun.


De spurte meg om jeg ikke kunne tenke meg å jobbe litt mer i mediebransjen. Deretter begynte jeg å jobbe heltid som redaksjonsassistent og HR-ansvarlig. Etter en stund fikk jeg tilbud om å jobbe i Expressen, som lå i samme hus. Jeg sluttet her for å jobbe som lærer som egentlig er min hovedutdannelse. Plutselig en dag kom det en telefon fra konsernet Schibsted. Da tenkte jeg bare denne jobben kan jeg ikke si nei til! Der jobbet jeg blant annet med personalsaker og skjema-utvikling. Da jeg begynte å jobbe der så hadde de begynt med noe som heter sosiale medier. Da hadde man det på nett og så ville man utvikle det. Man ville ikke bare ha nettavis, man ville også lage en papirutgave og en TV-kanal. Da måtte de ha noen med HR-kompetanse, så da ble det meg. Nå jobber jeg med HR, men ikke lenger i media bransjen.


Jeg spør henne hva hun liker å gjøre på fritiden: "Jeg er veldig glad i dyr, spesielt hester. Jeg har ridd tidligere men det gjør jeg ikke lenger. Jeg har også drevet med dans, da spesielt kontemporær og ballett. Nå driver jeg med yoga noe som fører til at jeg får sjelefred, jeg liker også å gå turer i naturen."

Hva liker du best med jobben din?

"Det synes jeg er et veldig bra spørsmål. Det jeg liker aller best med jobben min er menneskene som er rundt meg. Heldigvis er mennesker forskjellige, det er noe man skal være glad for. Det blir spennende å se hvordan dere liker meg som HR ansvarlig. For jeg har hørt at Henrik var og er veldig populær. Så legger hun til «kanskje vi må ha en konkurranse, da.»


Comentarios


Siste innlegg
Archive
bottom of page