top of page

Blogg

Med vind i håret på bølgen den blå

Tekst Elin foto Elin Bernatek

Vi møttes på Langkaia hvor vi gikk om bord i båten før vi satte seil i mot Oscarsborg. (Sette seil er bare en talemåte, båten var elektrisk og gikk stille ut fjorden uten et snev av diesellukt eller blafrende seil.) Hele OPT var samlet på båten, alt i alt var vi rundt 200 passasjerer.

Hyggelig gjensyn med en arbeidsleder vi ikke har sett på lenge. Han er savnet på GOTT.

Det var en to etasjers båt . Noen valgte å være inne, mens andre valgte å være på dekk ute i sola. Her ser du Bjørn sittende i sola.

Når vi gikk i land ble vi delt opp i 5 store guidede grupper.

Vår guide Svein.

På omvisningen gikk vi igjennom en lang, mørk og litt skummel tunell. Her gjemte folkene seg når de ble bombet av tyskerne. Oscarsborg har mange historier, myter og hemmeligheter. På denne turen rundt øya fikk vi vite noen av dem.

Når vi kom ut fikk vi høre Blücher sin historie. Vi så de to kanonene som senket skipet og fikk høre hele historien bak. Blücher ble truffet bak, foran og på begge sidene.

Følelsene, tårene og klemmene satt løst når vi sa farvel til Anne Kirsti. Henrik holdt sin aller første tale som sjef for Oslo Produksjon og Tjenester. For å ikke glemme oss fikk hun med seg et OP-Tre (?) og klar beskjed om at dørene våre er alltid åpne.

"Mitt aller siste oppdrag som sjef i Oslo produksjon og tjenester litt vemodig, men når noen slutter kommer det alltid nye folk til", sier Anne Kirsti med et smil.Comentarios


Siste innlegg
Archive
bottom of page