top of page

Blogg

Møt Nasra

Tekst og foto Elin Bernatek


Nasra er vår nye lærekandidat her På GOTT. Hun er 29 år og lærekandidat i aktivitørfaget. Hun begynte her i September. Hun jobber tre dager i uken, mandag onsdag og fredag.

Nasra er født i Somalia og vokste opp i Kenya. Hun forteller at hun kom til Norge da hun var 10 år. Det var stor forskjell fra Kenya til Norge. Da vi dro fra Afrika var det midt på vinteren og vi hadde på oss ull klær og med oss ganske mye klær. Da vi kom til Norge var det midt på sommer og alle gikk i t-skjorte og shorts.


Når jeg spør henne om hva hun har jobbet med før sier hun at hun har jobbet med mye, alt fra kiosk på kino til frisør, modell og på et dagsenter for psykisk utviklingshemmede. Det var den jobben som gjorde at jeg søkte her. Det var også der jeg likte meg best.

Nasra sier til meg at hun gikk design og håndverk første året på videregående. På fritiden liker hun både å tegne og male. Jeg er veldig glad i Yoga. Jeg liker veldig godt å være med venner. Jeg liker også å reise, sier Nasra.


Jeg spør henne hva som er forskjellen mellom å være en lærekandidat og en lærling. Da svarer hun

meg: Jeg tror forskjellen mellom å være lærekandidat og å være lærling er at en lærekandidat ikke behøver å gå i gjennom hele læreplanen for faget men kan plukke ut det som for den enkelte er mest interessant. Vi trenger derfor ikke å gå igjennom like mye som en ordinær lærling gjør. Man kan når som helst utvide lærekandidatløpet til et lærlingeløp dersom en kan og vil det.


Hun sier hun liker seg godt her på GOTT. Det er mye å gjøre, men det er jo bra å ha nok og henge fingrene i. Dessuten er det mange hyggelige folk her.

Jeg spør henne hvordan hun jobber best, da svarer hun at hun jobber best når hun får være ute i miljøet, sy eller å drive med såpeposene. selv om jeg og symaskinen ikke alltid er like gode venner legger hun til med et smil. Det å sitte stille å lese eller å skrive er jeg ikke så flink til, da blir jeg fort utålmodig sier hun. Dette er noe jeg kan lære meg opp til og jeg syns faktisk jeg er blitt flinkere på det allerede.


Jeg spør henne om hvordan hun vil beskrive seg selv. Jeg vil nok selv si at jeg er ganske snill, åpen, behjelpelig og kanskje litt sjenert. Til slutt spør jeg henne om hun er flink til å samarbeide, da svarer hun - "Ja, jeg vil nok si det men jeg er en litt komplisert person. Noen ganger vil jeg jobbe selvstendig. Dette spørs på dagen og humøret."


Det å finne et sted å være som aktivitørlærling var veldig vanskelig. Her i Oslo var det bare her på GOTT som hadde mulighet og plass. Jeg trives veldig godt på jobb og kjenner faktisk ikke at jeg er sliten før jeg kommer hjem.
Kommentarer


Siste innlegg
Archive
bottom of page