top of page

Blogg

GOTT bestått

Tekst og foto Elin Bernatek

Luca er en av våre lærekandidater. Han jobber på treavdelingen. Han har jobbet her på GOTT i to år og har gått i læren som møbelsnekker. Prøven for å få sitt kompetansebevis startet på 25. september, som også er hans bursdag.

Under kompetanseprøven får Luca første prioritet på alle maskiner. Prøvetiden strakte seg over tre uker, men Luca ble ferdig før tiden.


Hva har du lært av å være lærer kandidat her?

For det første sier han til meg - Jeg har lært å være selvstendig og å jobbe på egenhånd. Jeg har også lært å kommunisere med mine kollegaer og å snakke med dem om hvordan man skal kunne gjøre ting bedre. Det siste jeg har lært er at jeg må ha sikkerhet rundt meg, også kalt HMS.


Jeg spør han om han gruet seg ?

Da sier han: "Nei jeg gleder meg til dette. Særlig det å få vist dem hvor langt jeg har kommet

og hva jeg faktisk har lært. Nå handler det bare om å ta det med ro og ikke stresse. Det å være litt nervøs er vel alltid sunt."


Hva innebærer denne prøven?

Det viktigste teknikkene man må vise at man behersker er sink/tapp, not/fjær og å lage sine egne møbelplater ved å lime heltre. Dette er tradisjonelle teknikker man må beherske i møbelsnekkerfaget.


Kan du fortelle litt om hvordan du opplevde prøven?

Sensorene var ikke her hele tiden men, de kom innom på tirsdag og torsdag for sjekke hvordan det gikk med meg. Når de ikke var her fortsatte jeg bare å jobbe med kassa. Hver dag.skrev jeg logg om den dagen gikk bra eller dårlig. Dette var en slags refleksjon over meg selv og mitt eget arbeid, hva jeg Hadde gjort bra å hva jeg kunne gjøre bedre i morgen!

Var det noe som gikk galt underveis?

Ja, det var det. Flaten under ble ikke høvlet helt rett av bordet. Mye av det verktøyet jeg brukte var for sløvt. fordi matrialet var for hardt. Materialet jeg jobbet med var lønn og det er ganske hardt.

Jeg ble bekymret. Her var det noe som ikke stemte, men det var ingenting jeg kunne gjort med det så jeg måtte bare gå videre og akseptere at det var slik det var.

Etter å ha øvd en god stund før prøven setter jeg meg ned og tegner akkurat hvordan

verktøykassa skal se ut. Det var viktig for meg å kunne vise at jeg kan jobbe selvstendig og at jeg er en perfeksjonist.


Luca besto sin lærekandidat prøve den 16.oktober 2023.


Den 25. Oktober begynner begynner Luca som fast ansatt på treavdelingen. Vi gratulerer!


Comentários


Siste innlegg
Archive
bottom of page