top of page

Blogg

Gamle ting får nytt liv

Tekst og foto: Elin Bernatek


Her på GOTT er vi opptatt av gjenbruk. Vi begynte å veve med Ullvang-gensere for ca. 3 år siden. De produktene vi får er prototyper og feilvarer som ikke kan selges i butikken. De kommer inn til oss slik at vi kan lage ryer ut av dem. Ullvang er et stort firma, dermed finner man også feil på enkelte produkter.Etter at produktet har kommet inn til oss, blir det klippet i så lange remser som mulig og og deretter blir disse lange remsene snurret opp på skyttelen. Vi har maler slik at de som jobber her skal gjøre ting på lik måte.

Ryene blir vevet i alle regnbuens farger, avhengig av hva slags gensere vi får inn. Når stoffet blir satt i renningen blir det kalt for innslag. Etter at renningen er tatt ut av veven blir ryen flettet og sydd i begge ender.


Her ser du Knut-André ved veven.Noe nytt vi har begynt med er sokkeryer. Dette er for å få brukt alle sokkene som ligger i materialet vi får fra Ullvang. Disse ryene lager vi smalere enn vanlige ryer fordi de skal brukes som sitteunderlag i benker. Sokkene skjæres i "skiver" slik at vi får en masse runde "sokkeskiver" Disse trer vi i hverandre til en slags julelenke. Etter hvert blir det til nøster.Alle Ullvangs produkter er av ull, så ryer og benkeputer blir veldig myke og varme. Ikke det verste man kan sette føttene på en råkald vintermorgen, eller hva?


Vi synes at samarbeidet med Ullvang er spennende og ser fram til fortsettelsen.

Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page