top of page

Blogg

Fredriks første møte med arbeidslivet


Tekst og foto: Elin Bernatek

Fredrik er en ung mann på 21 år. Han bor sammen med sin mor, far, storesøster og lillebror. Han har gått allmenn linje på VGS. Dette er Fredriks første møte med arbeidslivet. Han begynte her

på fredager i vår, men nå har han fått fast jobb på OT avdeling GOTT fem dager i uka.

Han skal kanskje gå en dag på skole i kombinasjon med det å stå i arbeid, men det er ikke helt avklart når det blir enda.


Fredrik har ikke snekret så mye før, men liker seg godt på verkstedet. En av mange grunner til at han begynte å jobbe her er at han føler at han får brukt sine krefter på meningsfullt arbeid på snekkerverkstedet og ikke minst samværet blant alle kollegaene.


Det mest spennende med at det er så mange her er at man kan både jobbe for seg selv og i grupper med andre. Det er gøy å løse oppgaver sammen og være en del av et fellesskap, sier Fredrik. Han er veldig mottakelig for nye utfordringer.

Fredrik har allerede vært med på mange ulike produksjoner. Han har vært med på Berry Alloc prosjektet nede på lageret med Andreas og Karin. Her har han vist at han kan jobbe i team med andre og at han kan jobbe selvstendig. Fredrik har også vært med på produkter til Culina og han viser meg hvordan han limer sammen en serviettholder i eik. Han har også prøvd seg på den store justersagen og ved fresebordet.Når jeg spør han om hvilke oppgaver han liker best er han klar og tydelig på at det er laseren. "Det morsomste er å starte maskinen og at man ser resultater veldig fort". Fredrik har etter hvert blitt en racer på laseren. Nå kan han starte den helt på egen hånd. På laser rommet har Fredrik allerede produsert en stor del av juletrærne som blir solgt på vårt julemarked i desember.På fritiden liker han å slappe av i sofaen hjemme og se på tv, ellers er han glad i å gå turer sammen med familien. Han sier at den siste turen han gikk var til Frognerseteren. Der var det fint.


"Jeg er sikker på at Fredrik kommer til å passe fint inn i miljøet her, han er allerede blitt en god kollega. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at vi er veldig glade for å ha fått Fredrik med på laget her hos oss på GOTT. Vi ønsker han hjertelig velkommen", sier Agnete som er teamleder på verkstedet.Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page