top of page

Blogg

Det umulige er mulig

Foto og tekst Elin Bernatek


Dagene blir mye lysere, det gjør noe med humøret, kroppen, psyken og fysikken. Vi blir mindre trøtte og får mer energi. Energi vi kan bruke på trening.


.Jeg sitter i rullestol, stolen skal ikke være en hindring, men et hjelpemiddel.På treningssenteret der jeg går er det trapper og ingen heis dette førte til at jeg måtte reise meg opp fra stolen og gå opp trappene.Nå møter jeg min PT på toppen av trappa før hver gang jeg skal trene.


Jeg drar ikke på myrens bare for å trene. Litt av hovedgrunnen jeg trenger for å kunne trene er menneskene rundt meg. Alle mensene jeg møter der møter meg med et smil og de ser meg som den jeg er.

Bare det å kunne se at jeg mestrer ting på en mye bedre måte en det jeg gjorde før er en seier.

Nå bruker jeg både høyre arm og bein mer enn det jeg noen gang har gjort. Å løfte litt i en lekegrind gir livskvalitet. Trening gjør at dagen blir bedre. Endorfiner bobler og humøret er på topp. Jeg har til og med begynt å gå. Min Pt Heneriete er med på å løfte meg opp hun hjelper meg også til å finne skjelefred.

.

Som regel tar mennesker ting steg for steg eller en ting av gangen. Jeg hopper der i mot fra en til fem og fem til ti uten å se meg tilbake. Fra og ligge på sofaen hele dagen, til å gjøre én ting, til å kunne gjøre alt selv på 1 2 3. Den 1.april oppnådde jeg en milepæl da jeg gjorde markløft for første gang. En ting jeg er blitt flinkere på er å ta vare på meg selv, før jeg tar megg av alle andre


Trening er en sammensatt sak, som består av mange forskjellige komponenter. Blant annet er det viktig med er sunt og riktig kosthold. nok restitusjon og hvile i tillegg til bevegelse. Hele den siste uka har jeg laget min egen mat.

For meg er det slik at jeg må ha fint treningstøy for å kunne gi alt og litt til på trening. Jeg vet ikke hvordan det er med dere? Spør du meg så er det viktig at du føler deg vel med deg selv og i deg selv. Hvem vet hvor dette vil ende? De fleste ser fram til fredagen fordi da er det helg. Jeg ser fram til fredagen fordi da skal jeg trene.

Siste innlegg
Archive
bottom of page