top of page

Blogg

Bunadsskrin i rødt, blått og eik

Tekst og bilder Elin Bernatek


Det var Agnete som hadde ideen til disse bunadsskrinene. Opprinnelig var det en gave til en av hennes nevøer. Prototypen var laget av valnøtt. Ideen ble deretter tatt med inn på treavdelingen. Her ble det brukt heltre eik. Vi har laget skrinet i flere forskjellige utgaver. Bunadskrinet har fire rom. Et bunadsskrind blir brukt til søljer, mansjett knapper og andre typer sølvtøy som befinner seg på en bunad. Bunadsskrinet er foret med plysj, Christian sier at han fikk litt hjelp av Caroline til å klippe stoffet.


Det var Gry i Snekkerbua som ble den første kunden som kjøpte inn skrinene. Gry er en av våre aller eldste og beste kunder.« Jeg personlig synes den blå fargen er kulest men jeg kan se det at kanskje den røde blir mer praktisk av seg, den røde viser ikke så mye støv som den blå» sier Christian.


Det er Christian som har stått for det meste av produksjon. Han sier at han synes alt ved prosjektet har vært kult. "Det eneste som var en utfordring var hengslene". Vi leverte ti stykker før sommeren og 4 til etter sommeren.Comments


Siste innlegg
Archive
bottom of page