top of page

Blogg

Månedens tema!


På slutten av fjoråret startet vi med noe vi kalte "Månedens tema". Det første temaet var raushet og vi fikk inspirasjon til dette gjennom Verdensdagen for psykisk helse. Det å velge et tema som allerede er i nyhetsbildet gir oss verdifull drahjelp og innspill når vi diskuterer temaet i avdelingene eller på allmøte. Når vi fellesskap snakket om raushet, hva ordet betyr og hva det gjør med oss å bli møtt med raushet, var det veldig mange som hadde eksempler på når de selv var rause, å finne eksempler på at de selv hadde opplevd at andre var rause mot de var derimot mye vanskeligere å finne.

Når vi ved nyttår slo oss sammen med OPT AS og Balder Tekstil AS syntes alle at det var et tiltak som var verdt å videreføre og det første temaet vi valgte sammen var treffende nok; hygiene. Vi snakket om nødvendigheten av god håndhygiene og rent arbeidstøy i ukene før koronaen sørget for at vi måtte stenge de fleste av våre avdelinger. Det blir vel ikke mer aktuelt enn det!

Ideen om å ha "Månedens tema" fikk vi fra en vekstbedrift i Larvik. Temaet styrer diskusjoner på avdelingene og kan også strukturere og gi oss vinklingen på hvordan vi snakker om ting. Vi tar opp ting som er dagsaktuelle i samfunnet og broderer det inn i jobbhverdagen. For eksempel så vil hygiene og renslighet kunne veves inn i både praktiske og sosiale temaer rundt om på arbeidsplassen.

Nå synes vi at vi har lykkes godt med temaene vi har tatt opp så langt. Kjennetegnet på et godt tema er at det er vidt nok, at det ikke har et enkelt fasitsvar eller en enkel oppskrift på hva som er rett og galt men at det kan være ulike oppfatninger av hva det betyr og hvem som har ansvaret for det.

Vi har enda ikke bestemt oss for et nytt tema så dersom du har en god idè så minner vi om at det går an å legge forslag til nye temaer i forslags-kassa i kantina. Så kanskje det er ditt forslag som blir neste måneds tema.

Siste innlegg
Archive
bottom of page