top of page

Blogg

Tilbake på jobb!

I takt med den gradvise åpningen av ulike samfunnsfunksjoner har vi så smått begynt å åpne VTA-arbeidsplassene igjen. Vår avdeling på Mustad åpner mandag 4/5, Franzefoss begynte å ta inn deltagere på mandag 27/4 mens GOTT tyvstartet såvidt forrige uke. I de seks ukene vi har hatt stengt har arbeidslederne sørget for at det viktigste av leveranser har blitt gjennomført. Slik sett har ingen av våre kunder lidt under den perioden vi har hatt stengt.

Når vi nå tar inn igjen deltagere har vi en sjekkliste vi bruker. Denne er satt sammen av vår bransjeforening ASVL og tar for seg blant annet helsesituasjon, reisevei til og fra arbeid, evne og mulighet til å forholde seg til strenge hygienetiltak. Vi tar også hensyn til familie og bosituasjon; er det andre i umiddelbar nærhet som er i risikosonen. Sist men ikke minst tar vi hensyn til om den ansatte selv er trygg og komfortabel med å gå på jobb i disse tider.

Når man kommer på jobben er det også mye som er annerledes. Vi må til enhver tid passe på å holde avstand til kollegene våre, kantinen kan kun brukes av små grupper om gangen, aldri mer enn en i garderoben samtidig, det samme gjelder kjøkkensonen. Det er satt fram håndsprit ved inngangen og denne skal brukes av alle, både ansatte og besøkende. Vi rengjør dørhåndtak og andre flater med hyppig kontakt flere ganger om dagen og vi har styrket det generelle renholdet. Vi har pr i dag satt et tak på at det kun kan være 8 VTA-ansatte på jobb samtidig. De på tekstil begynner kl 09.00 mens treavdelingen åpner 09.30. Disse begrensningene medfører at vi må porsjonere ut arbeidstiden mer sparsomt enn før. Det innebærer at de aller fleste av de som er tilbake på jobb arbeider mindre pr uke enn de gjorde før stengningen men alle vil motta lønn som om de arbeidet full tid.

Alt i alt føler vi at vi har gjort det vi kan for å gjøre arbeidsdagen så trygg som mulig for alle men vi gjør stadige vurderinger om det er andre tiltak vi kan sette inn eller om noen er overflødige. I likhet med alle andre er dette en helt ny situasjon for oss og vi gjør vårt beste for å tilpasse oss.

Det ser ut til at vi ihvertfall frem mot sommeren har nok å gjøre men vi er urolig for følgene på lang sikt, ihvertfall på GOTT. Mange av våre produkter er knyttet opp mot restaurant-, hotell-, og suvenirbransjen og disse har jo alle fått seg en real knekk. Heldigvis har vi flere ben å stå på og våre produkter for byggevarebransjen er desto mer etterspurt.

Uansett, det er veldig godt å få hverdagene tilbake selv om det skjer gradvis og langsomt.

Siste innlegg
Archive
bottom of page