top of page

Blogg

Sting for sting!

Vi får knappetelt fra forsvaret og disse brukes til å lage blant annet BUA bager mens restene blir brukt til å lage forklær. Her klipper man ut bit for bit og syr de sammen til en del som blir til et forkle. Knappeteltene kommer i to forskjellige farger; kamuflasje og militærgrønn. De ansatte kunne velge mellom disse to fargene. Her på GOTT prøver vi bruke så mye av teltet som mulig, vi elsker gjenbruk.

Før jul fikk Caroline en idé om at kundene som kom til åpent hus kunne få sitt eget navn brodert på handlenett. Dette synes vi var en så god idé at vi fortsatte men denne gangen på forklær. Nesten alle går nå rundt med sitt eget navn på forklærne.

Vi har en broderingsmaskin med mulighet til å brodere både logoer og navn. Maskinen broderer med mange forskjellige farger. Når man skal bruke denne maskinen kreves det å være nøyaktig og i tillegg være konsentrert. Mye er lagt inn i programmet fra før av men det kan bli en utfordring når man skal lage en logo. Logoen må man tegne inn sting for sting i dataprogrammet DesignShop. Man bør derfor kunne litt om data og programmer. Før man begynner å brodere spenner man fast stoffet i en ramme.

Det kan være en utfordring i begynnelsen men har man et sterkt ønske om å lære så vil det gå bedre. Michael er en av de som har fått opplæring i denne maskinen. Han har lært mye av å jobbe med denne typen oppdrag. «Jeg holder nå på å lære meg DesignShop. Dette er et program man lærer av å jobbe med. De fleste har navnet sitt på forklærne, men etter hvert var det noen som fant ut at de også ville ha symboler som hjerter og blomster på sine.»

Det blir planlagt en workshop på tekstilavdelingen som varer over en dag. Der kan alle de andre interesserte som jobber her lære seg litt om broderimaskinen og prosessen rundt det.

Siste innlegg
Archive
bottom of page