top of page

Blogg

En gulrot om dagen er bra for magen.

Her på GOTT har vi et spesielt fokus på kosthold og helse. I den forbindelse inviterte vi Diabetesforbundet til å holde et foredrag spesielt for oss.

Gry fra diabetesforbundet kom til GOTT for å snakke om diabetes og hva man kan gjøre for å forhindre at det utvikler seg. Det finnes to forskjellige typer diabetes. Type 1 er den mest arvelige typen mens type 2 er den mest utbredte. Det kan være vanskelig og oppdage om man har diabetes. Ett av mange symptomer kan være at man drikker mye og bare tisser det ut igjen. I Norge er det 200.000 personer som har diabetes, 28.000 av dem har diabetes type 1, mens resten har type 2.

Med diabetes greier ikke kroppen å regulere insulinproduksjonen. Det gjør at kroppen går til angrep på seg selv og det kan gi varige skader på blant annet syn, nyrer og blodomløpet. Ereksjons svikt og nevropati kan også forekomme.

Sukker er ikke farlig i kontrollerte former. Det er når det blir for mye av det at det kan bli et problem.

Ifølge statistikken får vi i oss 31 kilo sukker i løpet av et år det tilsvarer 64,8 liter brus.

Denne dagen var vi aktive og flinke til å spørre om ting. Nora og Nikolai var av de som hadde mye å spørre om. Vi avsluttet dagen med en quiz om kosthold der vi skulle gjøre bevegelser som hørte til det alternativet vi mente var riktig. Slik fikk vi både trim og kunnskap samtidig.

Kostholdstips og råd

Bytt ut sjokoladen med en gulrot.

Mørk sjokolade er sunnere enn lys sjokolade. Enda bedre er det å bytte ut sjokoladen med nøtter.

Det er noen frukter diabetikere bør være forsiktig med. Dette grunnet et høyt innhold av karbohydrater. Banan, mango og druer er noen av disse.

Det sies at vi får bedre hud og hår av å spise avokado. Avokadoen er næringsrik og god.

Når du skal kose deg på lørdagskvelden med dipp og potetgull, bytt ut potetgullet med grønnsaker som gulrøtter, kålrot, selleri og agurk.

Siste innlegg
Archive
bottom of page