top of page

Blogg

Hode, skulder, kne og tå, kne og tå


Munazzah trener og tøyer med godt humør.

Her på GOTT utføres det mye stillesittende og statisk arbeid. Dette gjelder særlig på tekstilavdelingen. Man sitter i samme stilling og utfører de samme bevegelsene over lengre tid. Bevegelse og fysisk aktivitet er viktig for alle, uansett om du står, går eller sitter er det ikk bra for kroppen om du blir værende i en stilling for lenge.

Når Kjersti er her pleier vi og ha en trimstund med sangen «Buggi-Buggi» i bakgrunnen. Dette gjør trimmen både gøy og utfordrende. De ansatte og arbeidslederne skifter på å instruere. Treningsprogrammet henger på veggen. Trening og bevegelse blir ofte mer lystbetont om man setter til musikk. Musikk gir folk mer lyst til å bevege seg. Det er viktig å ta hensyn til sine egne hindringer og tilpasse treningen etter sitt eget behov. Jeg som selv sitter i rullestol vet hvor viktig det er med trening og bevegelse.

Det faste tidspunktet for treningen er klokken 13.20. Da har vi «strekk, bøy og tøy». Alle som ønsker kan delta. Øvelsene blir utført med ca. 3 repetisjoner.

Siste innlegg
Archive
bottom of page