top of page

Blogg

Forklefest


Anette (med lånt forkle), Michael, Munazzah, Stephanie og Karin.

Alle på tekstilen syr sitt eget forkle. Dette er et arbeidsforkle. Forklærne utformes slik som en selv ønsker, slik at alle ser at dette forkledet tilhører deg og for å sette sitt eget preg på plagget. Arbeidstageren velger selv farge og hvilken mal de skal sy etter.

Dette er en nyttig øvelse i både praktisk utforming av tøy og i søm og klipping. Det å sy egne forklær er noe av det første en arbeidstager på tekstilavdelingen gjør etter at de har begynt å jobbe der. Nå er det Sonja, Michael og Aud sin tur til å prøve seg på dette. Denne gangen ble fargene svart, lysegrønn og vinrød. Noen velger å ha ensfargede forklær mens andre broderer inn forbokstaven i navnet sitt.

Michael sier jeg liker nye utfordringer.

Aud sier at hun liker å være litt fargerik

Det er ikke på alle arbeidsplasser man får mulighet til å skreddersy sitt eget arbeidstøy!

Før de tre begynner får de et kurs i klipping og sømteknikk av Anette Boman. De må tenke på hvordan de utnytter stoffet best mulig, sying med overlockmaskin og vanlig symaskin og mye mer. Noen er nå ferdig med sitt forkle andre er på god vei.

Anette Boman sier at hun har så mye å gjøre at jeg selv nok ikke blir ferdig før etter jul en gang.

Siste innlegg
Archive
bottom of page