top of page

Blogg

Grønlandsgjengens mandagstur!


Grønlandsgjengen; Andreas, Karin og Ehtesham heies på av Lars og Anette B

Helse, kosthold og trening er viktig for oss her på GOTT. Vi har det nedfelt i avtalen vår med NAV at vi skal ha fokus på disse tingene. Her på GOTT merker vi dette fokuset ved at bedriften betaler halve treningsavgiften og lar de ansatte få trene i arbeidstiden. Vi arrangerer sykkel- og gåturer som kulminerer i en overnattingstur i august. Vi lager og serverer en (forhåpentligvis) god og næringsrik hjemmelaget lunsj hver fredag og vi skal alltid ha frukt stående fremme. Det med frukten er en motytelse for at de som jobber her har lovet å ikke drikke brus på jobben.

Grønlandsgjengen består av Ehtesham, Karin og Andreas. De drar ned til Grønland hver mandag og kjøper frukt til oss alle.

«Dette virker som en god ordning, det hindrer folk i å falle for fristelsen og få i seg alt for mye brus og andre søtsaker» sier Karin.

«Det virker som om når frukten først blir satt på bordet griper folk sjansen og tar for seg. Det er ikke så mye igjen til slutten av uka. I tillegg er det jo både sunt og bra for oss», legger hun til.

Fruktordningen oppstod for snart ti år siden mens bedriften lå i Lakkegata nede på Grønland. Der var det kort vei til gode og rimelige grønnsakhandlere. I dag er veien lengre men vi holder oss til de samme leverandørene. For noen kan det være vanskelig å vite hva slags type frukt det er sesong for, om frukten og grønnsakene er modne eller ikke.

Når man har vært med på det en stund lærer man seg å se forskjell på god og dårlig frukt. Gjengen har med seg en liste og følger den. I tillegg ser de alltid etter mer sesongavhengige frukt. «Denne turen gir oss frisk luft, trening og muligheten til og komme seg en liten tur ut.

Jeg liker frukt og er glad i å gå tur», sier Andreas. Stephanie sier vi er veldig heldige som får frukt og grønt her på jobben. Det er ikke alle tilrettelagte bedrifter som gjør dette. I tillegg gir det god trening i å handle og i å håndtere penger.

Alt i alt er dette rene kinderegget (men uten sjokoladen da), bedre kosthold, øvelse i handling og økonomi og trim og trening i samme slengen. Bedre blir det ikke!

Siste innlegg
Archive
bottom of page