top of page

Blogg

Gjenbruk og redesign


Gjenbruk vil si at man bruker gamle ting på nytt igjen. Det er nyttig for både lommeboka og miljøet. Som oftest kaster vi bare klær uten å tenke, oi, kanskje den skjorten jeg kastet i forrige uke faktisk kan brukes til noe” Det er nå for tiden inn med gjenbruk igjen. Her på GOTT er vi veldig opptatt av redesign det vil si å lage noe ut av det vi allerede har. Så hvis du leverer en ting så kan du ende opp med at dette blir noe helt annet tilslutt. Så gi det en sjanse. Stoffprøver vi fikk fra en interiørdesigner har vi laget toalettmapper, mobiletuier og handlenett av.

Handlenett laget av stoffester.

Veven er vårt viktigste redskap når det gjelder gjenbruk. Her blir det brukt gammelt sengetøy, duker og bukser til å lage nye filleryer. Sengetøyet blir farget, revet opp i remser, sydd sammen, nøstet og brukt i veven.

Munazzah sydde nøster denne uken for første gang og syntes det var veldig givende, hun ble veldig stolt av arbeidet hun hadde utført. Hun snakker om det og viser det fram til sine kolleger. Meterpris på ryene varierer fra hvilken bredde den har. Disse ryene selges blant annet på Heimen/Husfliden. Det er mulig for alle interesserte å komme og se på hva vi selger her. Vi tar også opp bestillinger etter kundens ønske.

Munazzah syr fillene sammen før noen andre legger de i veven og lager filleryer av de.

Her på GOTT har vi laget en ny vri på barneforklær. Vi dro til Fretex og hentet gamle slitte olabukser som vi spretter lommene av. Lommene syr vi på forklærne, resten av buksen klipper vi opp og lager filleryer av. I disse dager utvikler vi nye handlenett. Her bruker vi også noe av det stoffet vi her fått fra interiørdesigneren.

Elin bruker forkle med påsydde dongerilommer.

Rester av trematerialer bruker vi til å utvikle nye produkter. På tre er det veldig viktig å bruke opp alle materialene vi kjøper inn for å få så lite svinn som mulig. Eksempler på slik utnyttelse av restmateriale er fluebokser, bokstavklosser og byggeklosser. Bokstavklossene vi har utviklet skal gjøre det lettere for blinde å kunne lære seg lese og skrive blindeskrift; ” Det var ingen som hadde trodd at jeg skulle klare å utvikle et slikt hjelpemiddel” sier Lars stolt.

Flueboks med fargerik strikk.

Byggeklossene er til å lekes med. Slipp fantasien løs, og bruk kreativiteten du har. Disse kan brukes av barn og voksne i alle aldere se hvor høyt du klarer å bygge, før tårnet raser. Du må utfordre deg selv. Dette klarer du!!

Andreas driver med produkttesting.

Vi håper flere får øynene opp for gjenbruk, bruk av restmaterialer og redesign.

Tenk deg alltid om før du kaster noe. Still deg selv spørsmålet – kan jeg eller noen andre bruke dette stoffet eller dette materialet på nytt eller til noe annet?

Siste innlegg
Archive
bottom of page