top of page

Blogg

Kunsten å si nei

Noen har en tendens til å bare jobbe på og jobbe på helt til batteriet går tomt. Man setter på seg en maske og later som om alt er bra, helt til man er så ferdig at man ikke klarer å kjenne etter hva man føler, eller klarer å tenke rasjonelt. For da blir det vanskelig å utføre jobben sin skikkelig. Klarer man ikke dette blir det bare til at man føler seg verre. Derfor er det viktig å ikke jobbe seg i hjel. For er det en ting jeg vet så er det at stolte personer ikke liker å tape ansikt. Det er lurt å lære seg å si NEI. Det finnes flere måter å si nei på. Noen bruker kroppsspråk andre bruker verbalt språk. Ingen måte er rett eller gal. Dette er en kunst og kan være vanskelig for mange, men det er viktig å kjenne etter og bli kjent med egen kropp og hva den tåler. Det er viktig alltid å ha i bakhodet at det ikke er noe nederlag og si nei.

Hvordan sier du nei til noe du egentlig klarer, men ikke har energi til?

Karin:” Jeg sier noen ganger ja for å bli ferdig med det, men angrer etterpå. Jeg sier også nei når jeg vet at jeg ikke klarer jobben.”

Paulina (lærling):” Jeg ville ha sagt det rett ut og vært helt ærlig: Nå er jeg utslitt og klarer ikke å gjennomføre oppgaven. Da er det lett at jeg gjør feil.”

Andreas:” Noen ganger er det vanskelig å si nei, og noen ganger sier jeg bare nei.”

Siste innlegg
Archive
bottom of page