top of page

Blogg

Kongen på haugen - Intervju med Lars Sevatdal

Lars Sevatdal er leder her på Gamle Oslo Tre og Tekstil. Han har jobbet her i 10 år, og trives godt på GOTT. Per dags dato er det 23 som jobber her på tiltaket VTA (Varig Tilrettelagt Arbeid), 7 arbeidsledere og en lærling. Til sammen er det 31ansatte på GOTT. Lars mener selv at skjer det noe galt her på huset så er det ikke hans skyld, skulle derimot noe gå skikkelig bra tar han mer enn gjerne æren for det.

Nå er det jo sånn at Gamle Oslo tre og Tekstil er et AS (aksjeselskap), og et hvert AS har et styre. Jeg er ansatt av styret. Men i det daglige opplever han å være sin egen herre og det liker han godt.

«Min viktigste oppgave er å få alle til å jobbe sammen og ikke minst for å få alle til å dra i samme retning. Dersom vi får det til vil vi også få et godt arbeidsmiljø fordi alle da vil oppleve og lykkes og å bidra»

Jeg spør han deretter om hvorfor han tror folk trives så godt her? Han svarer da – at dette er en ganske liten arbeidsplass med få ansatte, det er en åpen og oversiktlig organisasjon og lett å skaffe seg oversikt over hvem som gjør hva. Det er en plass til alle her. Vi er ute etter å gi alle en meningsfull hverdag, derfor har hver og en sin helt egen plan, som er spesielt laget bare for seg. Han mener også det er viktig at alle tar styring over sin egen rolle i bedriften.

Yes, endelig fredag!

Lars lager mat til alle her på GOTT hver fredag, med god hjelp både av ansatte og arbeidsledere. Fredagslunsjen er (nesten) alltid en suksess. Det pleier å være to på kjøkkenet hver uke. Dette er for å inkludere alle.

Han legger til at mange som jobber her bor for seg selv og lever på halvfabrikata; Fjordland, Grandiosa og andre ting de ikke helt vet hva inneholder. Så grunnen til denne ordningen har både med ernæring å gjøre; passe på at folk ikke får i seg for mye sukker og hvitt mel men det skal også være en hyggelig samlingsstund som avslutning på en travel uke.

Det handler også om å gi de ansatte en ny matopplevelse og introdusere de for nye smaker. Tidligere var det mange som hadde med seg brus og andre søtsaker på jobb. Dermed ble vi sammen enige om en ordning der vi erstatter alt dette sukkeret med frukt.

Bloggen er en kanal ut til dem store verden, den skal også åpne folks øyne for tilrettelagte arbeidsplasser. GOTT sin blogg skal handle om menneskene som jobber her og ting som skjer her, og produkter som vi skaper. Bloggen er ny og spennende for oss. Vi ønsker at også andre skal vite hva slags ting vi produserer og selvfølgelig litt om arbeidsmiljøet her. Alle som arbeider her er hjertelig velkomne til å bidra til bloggen; enten det er med bilder, tekst eller begge deler.

Siste innlegg
Archive
bottom of page